Årets VD

Vi säger stort grattis till Ray Mauritzsson på Axis som i konkurrens med 146 andra kandidater i går utsågs till Årets VD 2013 för stora bolag.

Motiveringen lyder: ”Årets vd för stora bolag har med banbrytande produkter och nya tekniker under en tioårsperiod framgångsrikt stärkt bolagets position som marknadsledande inom sitt område med en tillväxttakt på mellan 11 och 39 procent om året. Årets vd har genom att arbeta med företagets kärnvärden i kombination med jämställdhets- och mångfaldsarbete lyckats behålla den redan starka företagskulturen trots många nyanställda.” Läs mer på Årets VD.

Det är inte första gången han mottager pris för Axis framgångar, tvärt om. Jag intervjuade Ray Mauritsson i våras till Handelskammarens tidning Sydsvenskt Näringsliv. En sympatisk man som är jordnära och ödmjuk över vad han och organisationen har åstadkommit. Vet därmed också att han klokt ser olika utnämningar i sitt rätta värde. Kanske är det en del av framgången? Läs artikeln i Sydsvenskt Näringsliv.

För några dagar sedan lanserade Axis förresten en kamera som tar 60 bilder i sekunden. Med den nätverkskamaran ökar möjligheterna att identifiera personer och objekt i snabba rörelser och svåra ljusförhållanden. Kamerorna passar bra både inom- och utomhus i trafik-, stads- och industrimiljöer.

Inte illa alls! För det är dubbelt så hög bildhastighet som i de flesta andra kameror på marknaden har i dag. Läge för ett dubbelgrattis med andra ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>