Affärsregion Hanöstad

I går var det premiär Affärsregion Hanöstad. Är namnet helt nytt för dig? Lägg det på minnet. Bakom föreningen finns ett antal starka aktörer som bestämt sig för att sätta Hanöstad i fokus. Charlotte Lorentz Hjorth, VD på Krinova Sience Park, är föreningens ordförande.

Är du inte med geografiskt? Området finns mellan Karlshamn i öst, Älmhult i norr, Hässleholm i väst och Kivik i syd och har 30.000 företag. I regionen bor över tvåhundratusen invånare vilket innebär att hade Hanöstad varit en riktig stad hade den varit Sveriges fjärde största. Det ska också vara Sveriges tätorttätaste område.

Syftet med Hanöstad är att utveckla företagandet i regionen. Det ska bli spännande att se vad som kommer ur denna sammanslutning över läns- och kommungränser. Först ut är en webbplats och en tidning som kommer digitalt varje fredag till de som prenumererar.

Tidningen affärsregion Hanöstad ska ge fördjupad kunskap och inspiration kring entreprenörskap och företagande i regionen. Man vill även ge en djupare inblick i både stora och små händelser och frågorna som rör regionens företag. Snackisarna och de udda personligheterna ska också få plats. Redaktör är Björn Solfors.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>