Bästa kortfilm

Det är inte ofta vi på Handelskammaren får tillfälle att gratulera medlemsföretag som Guldbaggevinnare. Men nu har vi äran att säga stort grattis till Anagram i Lund som i går kväll tog emot Guldbaggen för Bästa kortfilm med On Suffocation.

Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas sedan 1964 ut av Svenska Filminstitutet för framstående insatser för den svenska filmen under det gångna året.

Bagge och film förresten? Guldbaggen brukar flyga i solskenet på sommaren. Den skimrar nästan som en filmremsa då den flyger förbi. Något av dess sätt att uppträda och leva kan väl vara gemensamt för filmens. Så förklarade konstnären Karl Axel Pehrson varför han valt en guldbagge som inspiration när han formgav priset. Guldbaggen väger cirka 1,2 kg och kroppen är driven i koppar som sedan emaljeras. Slutligen tillförs äkta guld för att ge Guldbaggen dess rätta skimmer.

Anagram med dotterbolag producerar film, TV, livearrangemang som shower och festivaler samt levererar möten, konferenser och event på uppdrag och utifrån egna idéer. Boka in kvällen den 7/2 för då slår vi våra påsar ihop. Håll utkik efter inbjudan!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>