Top 10 i världen

Handelskammaren har tidigare uppmärksammat den 756 meter långa bron över Ljungaviken i Sölvesborg. Den är Europas längsta gång och cykelbro, och ett riktigt prestigeuppdrag för vårt medlemsföretag Stål- och Rörmontage i Sölvesborg som varit huvudsaklig underleverantör.

Nu har Designboom, online magasinet inom arkitektur och design, utsett Sölvesborgsbron till en av Top 10 bridges of 2013. Det är bland annat ljussättningen som är gjord av Ljusarkitektur som fångat Designbooms intresse. Se fler fina bilder här.

Bron invigdes i maj i fjol med en stor brofest och belysningen tändes till musiken av U2′s “Pride”. Brons belysning förändras under året och inspirationen till detta kommer från flyttfåglarnas rörelse i detta fågelrika område.

En titt rekommenderas med andra ord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>