Skänker 905 miljoner kronor

I tider då de allra flesta företag är engagerade eller funderar på att öka sitt engagemang inom CSR finns det exempel som sticker ut. Det är svenskt och har rötterna i Småland. Stiftelsen IKEA Foundation har funnits i många år och finansieras genom vinsten från IKEA. De släppte i dagarna sin rapport för 2013 som visar att de donerade inte mindre än 905 miljoner kronor till barn och familjer som lever i världens fattigaste områden.

Stiftelsen samarbetar med totalt 31 olika välgörenhetsorganisationer och är den största globala privata donatorn till bland andra UNICEF, UNHCR och Rädda Barnen.

IKEA Foundation blev under 2013 också rankad som en av de stiftelser som skänker mest pengar i världen enligt World Charity Index. Listan toppas av Bill and Melinda Gates Foundation och IKEA Foundation klev som nykomling in på listan på en förtjänstfull 14:e plats.

All heder!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>