Det är jubileum i år

Det är något visst med jubileum. Man blickar tillbaka och tar avstamp för framtiden, ofta med en bok och ny profil. Självklart ska det festas också. Det är jubileum varje år, men vissa år ligger jubileet närmare till hands liksom.

Vad skulle vi göra utan webben i dag? I år har till exempel webbanvändare världen över firat att det är 25 år sedan Tim Berners-Lee uppfann webben. Halmstad BK firar 100 år, det gör staden Hässleholm också. Det är 100 år sedan Baltiska utställningen i Malmö vilket kommer att uppmärksammas. Alla har vi varit barn och det är 100 år sedan Tove Jansson föddes, så mumintrollen firas över hela världen. Det är bara en vecka tills att Tivoli i Köpenhamn öppnar för säsongen och där har Rutschebanen, det vill säga berg- och dalbanan, stått ett helt sekel nu.

I Kristianstad firar man med ett stort 400 års jubileum i år. Karlshamn är inte långt ifrån och fyller 350 år. I 25 år har vi kunnat avnjuta Magnumglass från GB och 88:an har varit med dubbelt så länge. Det är lika många år som Gambro firar i år. 50 firar även tävlingen O-ringen som sommaren 2014 slår läger i nordöstra Skåne. Säve Hyrmaskiner i Malmö och Sölvesborg har varit i gång 25 år och Timars i Falkenberg har varit medlemmar i Handelskammaren i 10 år. Detta är bara ett axplock av alla 2014-års jubileum! Vet du fler – meddela mig!

Ett har jag sparat till sist och det kommer vi att fira den 22 augusti i Halmstad. Det är nu 100 år sedan de halländska företagen anslöt sig till Skånes Handels-, Industri- och Sjöfartskammare, som därefter fick tillägget ”omfattande Skåne och södra Halland”. I dag säger vi Handelskammaren rätt och slätt och menar då även Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. Men ett 100 års jubileum är ett jubileum och fest blir det. Save the date!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>