Det ska vara en hybrid i år

I lördags firades Cykelns Dag i hela landet och fler och fler sätter sig på cykeln.
Enligt en trendspaning bland cykelbranschens aktörer ska årets cykel vara bekväm för att skona ryggen och vara utrustad med personligt utvalda accessoarer. Nu är det matta och dämpade färger som gäller, gärna i kontrast till starka accentfärger i rött, blått, lila och grönt.

Det ökade cykelintresset bekräftas av Luigi di Placido som är platschef på nyöppnade Bianchi Café & Cycles i Malmö, en konceptbutik för alla som gillar Bianchicyklar och italienskt kök.

– Det finns ett stort intresse för Bianchimärket och vi har ganska stort tillflöde till vårt café, trots att vi är nya i stan. Vi serverar även à la carte på kvällen och hjälper gärna företag med olika event, berättar Luigi.

Andreas Lindbom är sortiment- och logistikansvarig på Bianchi Café & Cycles i Malmö:
–    Det är stort intresse för cyklar för jobbpendling, så kallade hybrider. En kombination av tävlingscykel och en vanlig cykel, snygg och snabb men lite bredare däck som klarar trottoarkanter och liknande. Många ställer bilen och vill cykla lite längre sträckor. Det är en uppåtgående trend på såväl dam- som herrsidan.

Det är Salvatore Grimaldi, även ägare till Cycleurope, som står bakom satsningen. Den första butiken öppnade i Stockholm för fyra år sedan. I dag finns kedjan på fyra orter i Sverige och fler är att vänta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>