Uppdrag för framtiden

Det finns något unikt i Blekinge. Har du inte varit där så vill jag tipsa om ett besök – på Eriksberg Vilt & Natur. Det är norra Europas största safaripark som grundades 1938 av naturfilmaren Bengt Berg. På senare år har Rune Andersson genom Mellby Gård AB investerat över 200 miljoner för att fullända upplevelserna. I klass att hantera även de största celebriteterna oavsett som det gäller möten, jakt eller naturupplevelser.

På Eriksberg vandrar vilda visenter, mufflonfår, vildsvin fritt tillsammans med dov- och kronhjortar så som de en gång gjorde i Europa.

Idag har sevärdheterna utökats med 19 davidshjortar från England. Hjortarna är utrotade i vilt tillstånd och Per-Arne Olsson, vd på Eriksberg Vilt & Natur, ser det som en är en viktig del i Eriksbergs bevarelseuppdrag:

Vi är med och räddar ett djur som funnits frilevande och förhoppningsvis är på väg att bli det igen.

Ett uppdrag som heter duga. Fast vi får vänta ett år tills vi får se dem live. Först ska de gå i ett karantänshägn i minst ett år. Den som väntar på något gott….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>