Ett litet företag i den stora världen

I går var det galapremiär på Hobbit del 3: Femhäraslaget i London. Antagligen lika galet, fantastiskt och alldeles underbart som det brukar vara i filmvärlden.

Någon som vet är Bertil Seth från Kalmar. Han var specialinbjuden och direkt ombedd att komma av Glynn Davies från Warner Bros. Inte illa.

Tema Fritid, Bertils företag, arbetar med licenser, produktutveckling och distribution av replika och samlarprodukter. För bland annat The Hobbit , Sagan om Ringen och The Hungergames. För The Hobbit har företaget distributionsrätten för Europa, Nya Zeeland, Sydafrika samt USA och därtill 200 egna produkter i portföljen. Inte illa för ett företag med 3 anställda!

Att Bertil har en drivkraft finns det inga tvivel om. Ett bra kontaktnät också. Läs artikeln jag skrev 2012 i Handelskammarens tidning Sydsvenskt Näringsliv. Han värnar dessutom mycket om närregionen och de kompetenser som finns där. I samarbete med lokala designers och företag har han tagit utvecklingen av produkterna ett stort steg vidare. Bland annat har fina tredimensionella glasprodukter tagits fram i samarbete med Mats Jonasson och Målerås Glasbruk. Som nu säljs över hela världen.

Inte illa alls. Jag är bara så stolt och glad.

Tack för mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>