Om författarna

Stephan Müchler

Stephan är VD för Handelskammaren.

Per Tryding

Per är vice VD och en flitig debattör kring frågor som är viktiga för Sydsverige utveckling.

Per håller i ett antal projekt, bland annat kring kompetensutveckling och forskning om regionens utveckling. Han har också rollen som ansvarig för BCCA, ett nätverk av handelskammare i Östersjöregionen.

Per är internationell ekonom från Lunds Universitet och har doktorerat i lärande på Department of Learning vid Århus Universitet. Han sitter i flera styrelser, bland annat för Kristianstad universitet och AF Borgen i Lund.

Ulrika Dieroff

Ulrika är avdelningschef för Affärsservice samt regionchef för Skåne och södra Halland.

Joakim Lundblad

Joakim Lundblad är senior näringspolitisk analytiker och arbetar framförallt med frågor som rör kompetensförsörjning, infrastruktur och handel. När han inte skriver rapporter är han ute och träffar företagare, akademiker och beslutsfattare för att diskutera företagsklimatet och utvecklingen i Sydsverige och Öresundsregionen. Joakim är också ansvarig för Handelskammarens exjobbsprogram.

Joakim är en framtidsoptimist och intresserar sig speciellt för hur teknikutveckling förändrar och växelverkar med ekonomi och samhälle. Han föreläser med ojämna mellanrum och har bland annat undervisat i spelteori och teknikhistoria vid KTH.

Joakim har en mångårig erfarenhet av opinionsbildning och politiskt analysarbete från att arbetat som medieanalytiker och konsult inom public affairs. Han har en bakgrund från KTH där han läste Teknisk fysik och specialiserade sig inom optimering, spelteori och Science and Technology Studies (STS).

Lisa Jedlid

Lisa Jedlid är projektledare på analysavdelningen och arbetar mest med frågor som rör grund- och gymnasieskolan. Hon är ansvarig för Handelskammarens skolprojekt Pythagoras Quest (matematiktävling), Språkolympiaden (språktävling) och Trampolinen (samverkansprojekt mellan näringsliv och högstadieklasser) samt för priset Årets Lärare. Lisa jobbar också med påverkansarbete som riktar sig till beslutsfattare på såväl lokal som nationell nivå.

Lisa har en kandidatexamen i statsvetenskap och har även läst utbildningar i kommunikation, företagsekonomi och projektledning. Hon har tidigare arbetat med kommunikation och försäljning bland annat i byråvärlden.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>